PerformanceTypes kaartspel

PerformanceTypes heeft in samenwerking met haar opdrachtgevers afgelopen jaar nieuw materiaal ontwikkeld.

Een mooi voorbeeld hiervan is het kaartspel dat ontstond in samenspraak met Cycloon Fiets- en Postkoeriers. Inmiddels wordt het spel ingezet bij trainingen van PerformanceTypes bij verschillende klanten en blijkt het een mooie manier te zijn om met elkaar in gesprek te zijn.

Het kaartspel vormt samen met de dobbelstenen van de Temperamenten en de dobbelstenen van Interactiestijlen een verbinding met de applicatie.

Het kaartspel bestaat uit 8 basiskaartjes van de dimensies (E-I, J-P, S-N, T-F), 16 kaartjes van de verschillende profielen met daarop een korte beschrijving en bijbehorende iconen en actiekaartjes die gaan over hoe je PerformanceTypes kunt inzetten in de samenwerking of kunt toepassen in je werk.

Spelvarianten
1. Leg alle oranje kaartjes (met dimensies) voor je op tafel en kies voor jezelf welke je het meeste herkent. Wissel (indien van toepassing) uit met een collega.

2. Kies van elke set dobbelstenen (groen en oranje) maximaal 2 stijlen die je het meeste herkent, zoek de bijpassende kaartjes en lees de beschrijvingen. Welke herken je het meest? Wissel (indien van toepassing) uit met een collega.

3. Pak een van de roze kaartjes en voer deze opdracht komende week uit. Wissel (indien van toepassing) uit met een collega en bespreek jullie ervaring/ uitkomsten.